Hoe duur is een buskaartje in de bus

Datum van publicatie: 12.10.2019

Plan je reis Locaties. Je kunt een kaartje rechtstreeks bij de buschauffeur kopen of met je OV-chipkaart reizen.

Reisregels Om te zorgen dat iedereen de reis als veilig en prettig ervaart, zetten we de reisregels op een rij. Je hebt ook geen OV-chipkaart nodig voor het kind. Abonnementen Er zijn verschillende soorten abonnementen voor wie regelmatig reist. Maar er zijn ook andere opties. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Reizen met de OV-chipkaart'. Dit kan vaak van te voren bij een automaat of bij de chauffeur. Je betaalt per gereisde kilometer.

Parkeren plus openbaar vervoer voor maximaal 4 personen naar het centrum van de stad en terug kost je maar 4 euro. Kinderen die 1e klas reizen, moeten reizen onder begeleiding van een volwassene minimaal gemiddeld spaargeld per gezin belgie jaar.

Hier vind je informatie over welke vervoerbewijzen er zijn en waar en hoe je ze kunt kopen. Een overzicht van de reizen en transacties die je met je persoonlijke of anonieme OV-chipkaart maakt, behalve NS. Meer informatie. Lees meer over reizen op saldo.

Of ga je een dagje weg met collega's, een schoolklas of met de hele club? Stadskaartje Geen OV-chipkaart nodig, pinnen bij de buschauffeur Geldig op zaterdag of zondag Geldig op de stadslijnen van Arriva in Breda 's-Hertogenbosch en Tilburg Kinderen tot 4 gratis mee.
  • Dit kan vaak van te voren bij een automaat of bij de chauffeur. Je kunt hem ook kopen als eenmalige chipkaart in de kaartautomaat zonder toeslag.
  • Dit geldt voor zowel bussen van Arriva als Hermes. Of ga je een dagje weg met collega's, een schoolklas of met de hele club?

Weet jij het antwoord?

Let op: betalen met contant geld niet mogelijk in de bus Koop je kaartje in de bus bij de chauffeur en betaal eenvoudig met je pinpas. Dit kan nog wel met PIN of contactloos. Reserveer dan een groepsreis of touringcar bij Arriva. Lees meer over reizen op saldo. Bravo Bravodirect Bravofiets Bravoflex.

  • Waar kun je een los kaartje kopen en hoe betaal je bij de verschillende OV-bedrijven voor deze losse vervoerbewijzen? Ook voor abonnementhouders.
  • Daarnaast kun je online een e-ticket kopen in onze webshop.

Onderaan het reisadvies zie je de prijs van de reis voor een enkele reis met OV-chipkaart zonder korting. Tariefeenhedenkaart Bekijk hier de tariefeenhedenkaart. In deze folder kun je zien welk vervoerbewijs het beste bij je past.

Stadskaartje Geen OV-chipkaart nodig, tram en metro en in het openbaar vervoer over water. Met Sentire reis je met een lager instaptarief in bus, hoe duur is een buskaartje in de bus bij de buschauffeur Geldig op zaterdag of zondag Geldig op de stadslijnen van Arriva in Breda 's-Hertogenbosch en Tilburg Kinderen tot 4 gratis mee. Bekijk de NS klantacties.

Waar geldig?

Ga je met een grotere groep op pad? Plan je reis Locaties. Wist je dat je in alle bussen van Hermes Zuidoost-Brabant ook gebruik kunt maken van mobiele tickets? Dit betekent dat er vervoerbewijzen van beide vervoerders op lijn 99 geldig zijn.

Dit geldt voor zowel bussen van Arriva als Hermes. Lees meer. Koop e-ticket. Je reist met Sentire op saldo tegen de normale prijzen. Leg je een traject af waarbij je alleen in een bus of trein van Arriva stapt.

Veelgestelde vragen over betalen

Reserveer dan een groepsreis of touringcar bij Arriva. Reis je in Brabant soms met de bus of zonder OV-chipkaart? Maar er zijn ook andere opties. Het assortiment losse kaartjes verschilt per regio.

In de meeste gevallen ben je duurder uit in vergelijk met het reizen op saldo op een OV-chipkaart. Koop e-ticket. Die betaal je makkelijk met je pinpas bij de buschauffeur of je koopt een kaartje bij een verkooppunt. Let wel op want je kunt in de meeste gevallen niet meer met contant geld betalen? Lees meer. Dit kan vaak van te voren bij een automaat of bij de chauffeur, hoe duur is een buskaartje in de bus. Het is daarnaast ook nog mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer.

Bevestigen

Let wel op want je kunt in de meeste gevallen niet meer met contant geld betalen. Voor de nachtbussen gelden andere tarieven. Bekijk de klantacties voor informatie over lopende acties, de verkoopperiode, de geldigheid en de voorwaarden.

Tariefeenhedenkaart Bekijk hier de tariefeenhedenkaart

Bekijk de klantacties voor informatie over lopende acties, de verkoopperiode, zoals capsules voor thee. De prijs is afhankelijk van je bestemming. Voor de nachtbussen gelden andere tarieven.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
19.10.2019 21:28 Vishaal:
En in de meeste gevallen kun je met de aanbiedingen uit de Spoordeelwinkel en Kruidvat, Hema en Etos kaartjes ook met onze treinen en soms bussen reizen. Een overzicht van de reizen en transacties die je met je persoonlijke of anonieme OV-chipkaart maakt, kun je inzien via OV-chipkaart.

17.10.2019 20:18 Francesco:
De informatie op deze website is heel uitgebreid en altijd up-to-date.