Tv programma zo is het toevallig ook nog eens een keer

Datum van publicatie: 13.10.2019

Leave a comment. De VARA kwam uit een traditie waarin religie al als achterhaald werd beschouwd.

Thuisplek voor docufielen. Radio Bergeijk Satirische radiosoap met suffe jingles en interviews over non-items; een nieuw seizoen vanaf ! A'dam - E. Podcastserie waarin Sef en Pepijn héél lang spreken met een interessant iemand in de studio.

De toekomst is fantastisch Een zesdelige serie vol speculatieve fictie, gevoed door visionaire wetenschappers en denkers van nu. Vijf eigenzinnige Britten tonen hun koninkrijk.

Nederland was duidelijk verdeeld in twee kampen; je was voor of tegen het programma! Trees is een podcast. Portret van elf kinderen door Michiel van Erp. Ffukkie slim Animatiefilmpjes over een geel mannetje dat samen met zijn beste vriend Andy Wormhole in Ghettostad woont. De trek Bram Vermeulen reist door Afrika om de hoofdrolspelers te leren kennen in het migratiedebat.

In deze satirische serie creert komiek Sacha Baron Cohen weer allerlei iconische personages om Amerika van binnenuit te ontdekken.

  • Als de VARA begin een item over burgemeester Van Hall wil schrappen, houdt de redactie voet bij stuk en geeft er de brui aan. Ons geheugen Thema-uitzending.
  • Deze uitbarsting van haat en rancune, aldus de verklaring, staat namelijk in generlei verhouding tot de aanleiding. Zij heeft haar krediet verspeeld en wordt publiekelijk door de pers verguisd.

Belangrijke thema's minutieus onderzocht. Taboes Het doorbreken van taboes is niet alleen het motief van de programmamakers. China door de ogen van fotograaf Ruben Terlou. Bram Vermeulen in een snel veranderend grensland. Dramaserie over het leven van Johan Cruijff.

Lastige vragen over wetenschappelijke zaken. Elke week gaat Elfie Tromp op pad in park, bos en stad. Op deze pagina staan artikelen waarin historische televisieprogramma's worden beschreven die behoren songtekst henk en henk sinterklaas het collectieve geheugen van veel Nederlanders. Onzichtbaar Nederland Vervolgserie op Nederland van Boven toont ons veranderende landschap.

Achteraf bleek dit ten onrechte: een medewerkster van het omroepblad Televizier had honderden kaarten met stemmen voor Zo is het Nog een week Documentaireserie over kinderen die zich voorbereiden op een spannende gebeurtenis.

Siddercultuur

Later dat jaar kreeg het programma de Gouden Televizier-Ring uitgereikt voor het beste programma van dat jaar. Maar de telefoon bleef rinkelen en soms hoorden ook haar kinderen de meest vreemde bedreiging en scheldkanonnades. Lieftinck pakte ze aan. Al na de eerste uitzending kreeg ze verschillende brieven waarin haar optreden fel werd bekritiseerd.

Michiel Lieuwma en Daan F. Waarom zijn we zo verslingerd aan vis en vlees. Vrije Geluiden Over het mooiste wat er is: muziek. Andere tijden Geschiedenisprogramma. Het lieve imago van Bouwman was door het programma voor veel mensen verpest.

Andere Tijden

Freek op safari Een hyperactieve gifexpert in de afrikaanse wildernis. Webserie over een jongen, een meisje en zes dates. De wonderlijke wereld van wapens, wapenhandel en wapenbezit in Nederland.

Nationale Wetenschapsquiz junior Kindereditie van de knappekoppenstrijd. In de radiodocumentaire en derde hugo de grootstraat amsterdam 'Opgejaagd' onderzoekt Jennifer Pettersson het Nederlandse systeem van kinderopvang en basisscholen.

De tekst van Brandt Corstius behelsde een lijst met tien vragen, naar het voorbeeld van Mies Bouwmans programma Mies en scne? Pays Bah. Maar niet alles kwam meteen in de computer terecht want het invoeren van de gegevens was een kostbare, tijdrovende bezigheid. Bekijk Video? De gevreesde gevolgen bleven uit. Jonge helden Jongerenprogramma uit de jaren tachtig gepresenteerd door Daan en Willem Ekkel. Omroep Maxim Omroep Maxim trekt ten strijde tegen de tragische existentile leegte die meer en meer bezit neemt van Nederland en de groeiende groep liefhebbers van eenheidsworst.

'Zo is het toevallig ook nog 's een keer'

In dit fragment, gebaseerd op een Engelse versie waarin het commerciële Hilton-concern op de hak werd genomen, werd de ogenschijnlijke verering van de televisie op satirische wijze aan de orde gesteld. Willemspark Komedie over opgroeien in Amsterdam-Zuid. De redactie kan hier niet mee leven en besluit direct te stoppen.

Vanuit sociologische invalshoek wordt gekeken naar de verwarring waarin de Nederlandse samenleving lijkt te verkeren. Documentairedrieluik over drie decennia dance in Nederland. De wereld in zeven dagen Zeven gezinnen van over de hele wereld over zeven thema's.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
19.10.2019 10:37 Adne:
Overzicht van de dramaseries uitgezonden door de VPRO.