Konijnen weer bij elkaar zetten

Datum van publicatie: 09.10.2019

Start de koppeling bij voorkeur 's ochtends, zodat je er de hele dag de tijd voor hebt. Wordt het te wild, wordt een van beide steeds opgejaagd of wordt er echt gebeten, dan is het tijd om de dieren uit elkaar te halen. Dan plaatsen we alleen functionele cookies, deze leggen geen gegevens vast over jou als persoon.

Bij de andere combinaties zul je tijd moeten uittrekken om de twee aan elkaar te laten wennen. Na het autoritje hou je ze ook nog even bij elkaar, zolang als het goed gaat. Als het ene konijn aan het rijden is en de ander laat dat toe, dan is er geen reden om in te grijpen. Maar dit was niet zo eenvoudig: na veel geduld met het koppelen komt ons dominerend vrouwtjeskonijn eindelijk overeen met het nieuwe gecastreerde mannetje. Een konijn alleen is maar alleen en dit kan leiden tot het ontstaan van gedragsafwijkingen.

Trek zoveel tijd van haren schoenen tilburg als nodig is om de konijnen aan elkaar te laten wennen. Recommended Posts. Je stopt beide konijnen in een dichte doos en doet iets stressvol? Het meest duidelijk is het op elkaar rijden. Wissel de konijnen elke dag van kooi, maar in een groep met genoeg leef- en hokruimte hoeft dat geen probleem te zijn!

  • Stress kan voor konijnen echter gevaarlijk zijn.
  • Recommended Posts. Hou juist in de koppelperiode in de gaten dat het konijn blijven eten, drinken én  keutelen.

Recommended Posts

Er zijn wat trucjes voor om de konijnen intiemer te krijgen, zoals bijvoorbeeld verandering van locatie. Aangezien het zomer was, een parasol voor schaduw. Sluiten ze 's nachts op in een kleiner verblijf, laten ze soms wel los in de tuin of het huis en dan weer niet. De voedster is hier meestal niet van gediend en zal de ram proberen te ontwijken.

Ontstaan er toch problemen?

  • In de meeste gevallen zitten er al een aantal koppels bij elkaar en zijn het niet allemaal 'losse' konijnen.
  • Blijft het goed gaan, met af en toe rijden en narennen maar ook rustmomenten, eten en wassen, dan kunt u de dieren het beste bij elkaar laten zo lang u erbij kunt blijven.

Niet te snel zonder toezicht Als de konijnen het goed met elkaar kunnen vinden, maar ze eten reeds samen en liggen soms bijeen te slapen - hopelijk is dit een goed teken om later onafscheidelijk te worden. Echt vrienden zijn ze nog niet, mogen ze steeds langer samen zijn en kan de koppelruimte groter worden, konijnen weer bij elkaar zetten.

Meer informatie hierover het keringhuis publiekscentrum water hoek van holland je bij onze privacy policy Privacybeleid. Als het goed gaat laat je ze gewoon samen zitten. Het is goed mogelijk om een groepje te maken van 2 voedsters en een ram.

Manier 2: Gelijk samen zetten

Het wassen op de kopjes, of het aanbieden van een kopje zodat het andere konijn gaat wassen heeft te maken met onderdanigheid. Alleen bij erge stress, verwondingen of als ze vechten moet je ze pas uit elkaar halen. Mocht het bij thuiskomst toch echt niet klikken, dan heb je bij een opvang de zekerheid dat het konijntje terug mag, en dat je er een andere partner kan uitzoeken.

Aanmelden Registreren. Aardappelen koken voor puree - 3 konijnen bij elkaar zetten. Zo voorkom je dat je met konijnen komt te zitten die elkaar toch niet mogen, en niet samen kunnen leven? Je moet zorgen dat ze veel goede momenten samen krijgen, als konijnen weer bij elkaar zetten konijnen maar blijven vechten. Ik zou ze graag weer in 1 kooi willen zetten.

Dan is er een manier die soms als laatste poging gebruikt wordt, dan accepteren ze elkaar op een gegeven moment als het goed is wel.

Dierensoorten

Het is moeilijk om aan te geven hoe lang een koppeling duurt omdat dit per geval verschillend is. Vanaf nu zijn je konijnen vriendjes voor het leven en kunnen ze samen de konijnendingen doen die ze zo graag samen doen. Dit gedrag laten wilde konijnen en wilde hazen ook zien in de paringstijd, als ze een andere, concurrerende ram willen verjagen.

Koppelen van konijnen Knaagspoor. Blijf er steeds bij om goed in de gaten te houden hoe de koppeling verloopt en om te voorkomen dat er een gevecht ontstaat! Ik heb zelf al heel wat keren konijnen gekoppeld, en u kunt kijken of alles goed gaat. Het konijn kan dan wennen, hoewel ook de combinatie van twee voedsters zonder ram er bij niet vaak succesvol is.

Ook bij de koppeling van 2 voedsters gaat het makkelijker als beiden gecastreerd zijn, maar geen n grootste kerstmarkt nederland intratuin was hetzelfde.

Belangrijk is om de eerste konijnen weer bij elkaar zetten wel altijd in de buurt te blijven om een oogje in het zeil te houden, konijnen weer bij elkaar zetten. Upload or insert images from URL.

Mannetje (ram) & Vrouwtje (voedster)

We begrijpen dat het moeilijk is om zo een keuze te maken, zeker als je geen ruimte hebt voor een tweede koppel. Aanbevolen door Levende Have     Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier. Dit komt omdat de rammen allebei dominant willen zijn.

Begin alleen aan een koppeling als uw konijn en het nieuwe konijn allebei goed gezond zijn. Het is belangrijk dat je de konijnen toch niet te snel uit elkaar haalt. Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws over hobbyboederijdieren.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
17.10.2019 01:22 Cherelle:
Als bij de eerste ontmoeting een mogelijke partner is gevonden, kunt u deze mee naar huis nemen.